Nytt program!

Kantabrien

"Vandring och matlagning"

Följ med på upptäcktsfärd till det norra, gröna Spanien! Vandra längs den vilda vackra kusten, i Kantabriska bergen och vid Picos de Europas majestätiska toppar. Laga modern spansk mat med lokala råvaror och kom nordspanjorerna nära. Hans, reseledare för Merlot Resor sedan flera år, och spanjorskan Eva erbjuder härliga vandringar i sina hemtrakter. Händelserika dagar utlovas med natursköna vandringsetapper, spännande bymiljöer och personliga besök!

Klicka på bilden för att starta bildspel.

Film: Pelle Ohlson, Järfälla

 1. Dag 1

  Sverige - Bilbao - Santander

  Vi flyger till Bilbao och fortsätter med egen buss till vackra kuststaden Santander. Samling med reseledaren för ost- och delikatessprovning följt av matlagningskurs med en erkänd lokal kockprofil.

 2. Dag 2

  Santanders kust

  Kort transfer till fyrtornet i Santander, där du vandrar högt längs den vilda kusten, mot stranden El Sardinero och runt vackra Magdalenahalvön. Lunch på anrika Real Club de Tenis med utsökt fiskmeny. Efter lunch vandring mot stadskärnan för besök på toppmoderna konstcentret Centro Botín av Renzo Piano. Fri kväll i Santander. Vandring 10km utan stigning.

 3. Dag 3

  Tezanos – Santillana del Mar

  Under förmiddagen (beroende på tidvattnet) har vi tidvattensafari där marinbiologen Gustavo lär oss mer om livet under ytan vid Santanders kurs. Transfer till ysteri i Tezanos för kärning och ystning, sedan vidare till bodegan Sel d’Aiz för välsmakande vin och tapas. Eftermiddagen bjuder på en kortare rundvandring innan du når en av Spaniens vackraste byar, Santillana del Mar. Lättare gemensam middag. Vandring 6 km / +200 höjdmeter.

 4. Dag 4

  Santillana del Mar – Comillas “Pilgrimsleden”

  Idag pilgrimsvandrar du längs den norra kustleden av Santiago de Compostela. Stopp för picknick innan snäckmärkena visar vägen till Comillas och besök på Capricho de Gaudí - ett fantastiskt landmärke signerat Gaudí. Middag på egen hand i Santillana del Mar. Vandring med valfri längd - 6/10/14 km, utan nämnvärd stigning.

 5. Dag 5

  Santillana del Mar - Picos de Europa

  Med bil (ca. 1,5h) tar vi oss till grannregionen Asturias där du besöker lokala producenter av färskcider och honung. Vandring i Picos centrala massiv, där du anar Picos kanske viktigaste topp El Naranjo de Bulnes och vandrar på den storslagna rutten mellan Cares och Caín. Boende på lantligt hotell i Liébanadalen vid Picos de Europas fot. Gemensam middag. Vandring 8 km / +200 höjdmeter.

 6. Dag 6

  Puertos de Áliva - Potes

  Med hjälp av linbanan i Fuente Dé tar du dig snabbt uppåt och vandrar utför leden CR Puertos de Áliva. I Espinama väntar lantlig lunch på en av byns traditionella familjerestauranger. Resten av dagen bjuder på avkoppling och gemensam middag i Potes - Liébanas viktigaste by med medeltida kullerstensgränder och vackert läge mellan bergen. Vandring 11 km / -800 höjdmeter (utför).

 7. Dag 7

  Picos de Europa Santo Toribio - Bilbao

  Vandring till närliggande klostret Santo Toribio med utsiktsplats och natursköna omgivningar. Picknick och besök med provsmakning av Liébanas två D.O.-ostar Quesucos och Picón. Gemensam transfer (ca. 3h) till Bilbao där resten av eftermiddagen och kvällen är fri. Vandring 5 km / +150 höjdmeter.

 8. Dag 8

  Bilbao - Sverige

  Transfer på egen hand till flygplatsen i Bilbao.

Karta Kantabrien Boka resa Läs resevillkor

8 dagar (lör-lör), 8-16 deltagare
Juni, September

Avresa

2/6, 1/9

Vandring

6 dagar, ca 45-54 km

Landskap

Lätt- till medelkuperad terräng.

Rutt Kantabrien

Ingår

Reguljärflyg inkl. flygskatt Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Bilbao t.o.r, transfer, 7 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost, 2 luncher, 1 tapaslunch, 2 picknickluncher och 4 middagar – samtliga med lokala viner, bagagetransport, reseledare, kockskola, besök, karta och svensk vägbeskrivning för varje dagsetapp.

Ingår ej

Transfer mellan Bilbao och flygplatsen. Ridning i Picos de Europa.

Pris 2018

16.600 kr.
Enkelrumstillägg 2.100 kr

I norra Spanien ordnar Hans och Eva även privata arrangemang för lite större sällskap (> 6 pers.). För mer information, besök gärna Bonito Norte

Resevillkor 2018

Nedan angivna resevillkor (allmänna och särskilda) samt övriga upplysningar och fakta på Merlot Resors hemsida reglerar förhållandet mellan resenären och Merlot Resor AB. I den mån dessa villkor avviker från allmänna resevillkor i enlighet med överenskommelse mellan Konsumentverket och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation gäller här angivna villkor.

Beställning - Anmälan

Vid beställning av resa betalas en anmälningsavgift av 3.000 kr som är en dellikvid av resans pris. I och med anmälan accepterar den resande Merlots resevillkor och anmälan är bindande för Merlot och resenären när anmälningsavgiften kommit Merlot tillhanda. Om anmälningsavgiften ej är betald inom tidsfristen som anges på fakturan, står det Merlot fritt att annullera beställningen utan varsel.

Betalning av resa

Slutbetalning skall vara Merlot tillhanda senast 40 dagar före avresedagen. Om Merlot ej erhållit betalning inom fristen, kan resan betraktas som annullerad och eventuellt säljas till någon annan.

Priser

Priserna baserar sig på gällande valutakurser per 1 september 2017. Om valutakurser, flygpriser eller annat ändrar sig väsentligt förbehåller Merlot sig rätten att ändra priserna. Om prisökningen utgör 10% eller mer av resans pris, har den resande rätt att avbeställa resan och få inbetalat belopp tillbaka. Vid anmälan kortare tid än 40 dagar före avresa kan Merlot ej garantera att resans pris blir det som angivits på hemsidan.

Resenärens ändring av reseavtalet

För varje ändring av reseavtalet som företas av resenären uttages en kostnad i enlighet med Merlot Resors merkostnader, dock lägst 300 kr.

Ändrings- och avbeställningsregler för resor med reguljärflyg

Ändringar och avbeställningar gjorda av resenären:

 1. För resor med reguljärflyg måste separat flygbiljett ställas ut till varje resenär. Enligt gällande regler kan en biljett inte ändras sedan biljetten är utställd (vilket sker ca tre veckor före avgångsdatum) utan varje ändring betraktas som avbeställning och nybokning och avbeställningsreglerna enligt nedan gäller alltså även ändringar.
 2. Avbeställes resan tidigare än 60 dagar före avresedagen, återbetalas erlagd likvid med ett avdrag av en kostnad motsvarande 5% av resans pris.
 3. Avbeställes resan mellan 60 och 41 dagar före avresedagen, motsvaras kostnaden av anmälningsavgiften på 3.000 kr per person.
 4. Avbeställes resan mellan 40 och 7 dagar före avresedagen, är kostnaden 50% per person av resan pris.
 5. Avbeställes resan senare än sju dagar före avresedagen har Merlot Resor rätt att tillgodoräkna sig hela resans pris.
 6. Tilläggskostnader för ändring av flyg återbetalas ej.

Merlot Resors förpliktelser

Merlot förpliktar sig att genomföra resan som den beskrivs på hemsidan. Om det inte anmäler sig tillräckligt antal deltagare på en gruppresa, kan Merlot inställa resan senast 30 dagar före avresedagen. Med "tillräckligt antal" avses det i Merlots reseprogram, överst vid varje resa angivet lägsta antal deltagare. Om det uppstår händelser som gör det omöjligt att genomföra resan, såsom den beskrivs i broschyren, har Merlot rätt att göra förändringar vad gäller vägsträckningar, boende och annat till andra likvärdiga alternativ eller rätt att inställa resan mindre än 30 dagar före avresa

Den resandes förpliktelser

Den resande ska vid avresan ha giltig flygbiljett och legitimation. Den resande bör ha utökad reseförsäkring och avbeställningsskydd. Den resande förpliktar sig att rätta sig efter de regler och bestämmelser som är angivna av offentliga myndigheter och Merlots representanter. Den resande har fullt ansvar för att cykeln under den tid den ej är inlåst i av Merlot hänvisat utrymme, förvaras på ett betryggande sätt. Den resande får själv ta ansvar för att följa trafikregler och vara måttlig med intag av alkohol under resan.

Bagagetransport

Bagagetransporten är begränsad till den tyngre delen av bagaget (kläder, litteratur, souvenirer etc). Det är inte tillåtet att lämna värdesaker som pengar, smycken, kamera o.dyl med bagagetransporten. Värdesaker måste resenären alltid ha med sig och själv ta ansvaret för betryggande förvaring.

Flyg och andra transportmedel

I samtliga Merlots resepaket ingår reguljärflyg från Stockholm/Arlanda och Köpenhamn/Kastrup, för Göteborg/ Landvetter se respektive faktaruta. Möjligheter till anslutningsflyg från andra städer finns i vissa fall, mot pristillägg. Resepaket kan även bokas utan flyg, varvid resans pris reduceras med ett av Merlot förutbestämt belopp, beroende på vilket resepaket som är aktuellt. Ansvar för flyg-, tåg- och bussresor, som t.ex. hastigt uppkomna förändringar eller förseningar utanför Merlots kontroll, vilka medför problem eller olägenheter för den resande att nå fram till resans startpunkt eller att komma hem efter resans slut, åvilar respektive transportföretag, då Merlot endast förmedlat en reguljär biljett, vilken inkluderats i resans totala pris.

Fel eller brist

Vid eventuella fel eller brister, skall den resande omgående, på plats, påtala detta till Merlots representant, reseledare, eller direkt till Merlots kontor i Sverige, så att detta omedelbart kan åtgärdas; i annat fall kan den resande förlora rätten till eventuell kompensation.

Resegaranti

Merlot Resor har genom Kammarkollegiet fastställd resegaranti. För upplysningar, se www.kammarkollegiet.se.

Bilder och foton

Merlot Resor förbehåller sig rätten att utan ersättning publicera insända bilder och foton från genomförda resor.